Mediation

Conflicten los je bij voorkeur samen op. Als het bij sommige conflicten niet meer lukt om er samen uit te komen, kan mijn hulp in worden geroepen als mediator. Als mediator help ik u in een scheiding om tot goede afspraken te komen over alle zaken die voor de scheiding geregeld moeten worden. Daarbij zal ik als advocaat vanzelfsprekend alle juridische ondersteuning bieden die nodig is.

Op het moment dat u met deze hulp tot overeenstemming bent gekomen, worden de afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. De Rechtbank zal vervolgens kunnen worden verzocht de echtscheiding uit te spreken, op welk moment geen zitting nodig zal zijn.

Het voordeel van een mediation boven een zogenaamde procedure op tegenspraak, waarbij u ieder een eigen advocaat heeft, is dat de procedure vele malen sneller en goedkoper zal verlopen. Daarbij is de ervaring dat het zelf nemen van beslissingen prettiger is dan dat dat een rechter een knoop zal moeten doorhakken. U kunt hiermee de touwtjes van uw leven in uw eigen hand houden.

Het samen nemen van beslissingen, ook al zijn deze nog zo moeilijk, zal er eveneens voor zorgen dat uw relatie in de toekomst positiever zal zijn. Dit betekent niet dat het altijd gemakkelijk is om in mediation tot afspraken te komen. In de regel is er al veel gebeurd tussen u beiden en zal u het moeilijk vinden om over alle onderwerpen op één lijn te komen. Vanzelfsprekend zal ik u helpen om ook dan de communicatie op een zodanig niveau te brengen dat u ondanks alles als ex-partners door kunt.

Niet alleen in een echtscheidingsprocedure maar ook bij de verbreking van een niet huwelijkse relatie of al enige tijd na een echtscheiding of verbreking van de relatie kan mediation nodig zijn. Soms is de relatie na de echtscheiding toch wat negatiever geworden en heeft dit weerslag op het leven van u of de kinderen. Ook kunnen levens veranderen en is het na enige tijd soms nodig om afspraken, bijvoorbeeld qua alimentatie, te herzien. Ook in deze gevallen kan ik u als mediator helpen de communicatie te verbeteren en samen naar een oplossing te zoeken.